Eerste paal nieuwbouw Brede School Oostindie

Op maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur start de bouw van de nieuwe brede school in de wijk Oostindie in Leek. Samen met een aantal kinderen zal wethouder Elly Pastoor het startsein geven voor het slaan van de eerste paal.Bij dit moment hebben de overige kinderen van beide scholen CBS Van Panhuys en OBS De Hasselbraam en de kinderopvang SKSG ook een rol. Verder zijn de bestuurders van de partners SKSG en schoolbestuur Stichting Quadraten en bouwer/ontwerper BAM en Inbo-architecten en andere betrokkenen aanwezig.

Het nieuwe gebouw krijgt een plaats op de hoek van De Knip en de Watersingel. Het vervangt het bestaande semi-permanente gebouw dat verderop aan De Knip staat. Dat gebouw wordt nadien gesloopt en op die locatie komen nieuwe woningen. De brede school biedt plaats aan de basisscholen CBS Van Panhuys en OBS De Hasselbraam, ruimten voor buitenschoolse opvang, kinderopvang en peuterspeelzaal voor SKSG en een grote gymzaal voor onderwijs, breedtesport en SKSG. De nieuwe brede school met de pleinen, groeninrichting en de verkeersmaatregelen kost € 7 miljoen.

Het gebouw is ruim opgezet, met grote lokalen in diverse afmetingen evenals drie grote onder-wijspleinen. Er is zowel beneden als boven een ontmoetingshal en een keuken op de verdieping. Het gebouw heeft een hoge duurzaamheidsscore en het binnenklimaat is optimaal te regelen. De sportzaal is ruim zeven meter hoog en komt op de noordoosthoek. De ruimten voor de kin-deropvang komen aan de zuidkant van het gebouw met een eigen speelzaal.

Om het gebouw echt een kindcentrum voor de wijk te maken wordt de samenwerking tussen de scholen en kinderopvang geïntensiveerd. Ook worden de mogelijkheden uitgewerkt om het ge-bouw te laten gebruiken door de jeugdhulp en wijk- en sportverenigingen. Het schoolplein is ook buiten schooltijd toegankelijk.

Het gebouw wordt in het voorjaar van 2020 in gebruik genomen.

afbeelding Impressie nieuwe pand Brede school Oostindie
Impressie nieuwe pand Brede school Oostindie
Getagd op: