Feestelijke start bouw ‘Oudhollands’ nieuwbouwproject in Leek

Op maandag 2 oktober geeft wethouder Ben Plandsoen het officiële startsein voor de bouw van achttien ruime woningen aan de Knip en Appelboom in nieuwbouwwijk Oostindie in Leek. Met het nieuwbouwproject ‘Oudhollands Wonen’ ontwikkelt VanWonen Vastgoedontwikkeling samen met aannemer Plegt-Vos tien rijwoningen, zes twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande woningen. De woningen kenmerken zich door een oudhollandse architectuurstijl en hebben een koopsom vanaf
€ 187.500,- VON. Op twee na zijn alle woningen verkocht.

“Het is mooi om nieuwe inwoners in onze gemeente te mogen verwelkomen”, aldus wethouder Ben Plandsoen. “Ruim tweederde van de kopers komt van buiten de gemeente. Opvallend is dat veel Stadjers kiezen voor de ruime, groene opzet van de wijk Oostindie.”

De feestelijke start van de bouw markeert ook voor VanWonen een belangrijk moment. Alfred Bolks, algemeen directeur: “Vanaf het begin zijn bewoners betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze woningen. De omgeving, het type woningen, de indeling en de afwerking: samen ontwikkelden we deze woningen van binnenuit.”

Naar verwachting zullen de woningen begin 2018 opgeleverd worden. Na verhuizing van de school, naar verwachting in 2019, volgt nog een tweede fase.

Documentatie van het project is verkrijgbaar bij Bruining en De Reus makelaars in Leek of bij Thuis Nieuwbouwmakelaars in Groningen. Meer informatie over de woningen is ook te vinden op de projectwebsite www.oudhollandsinleek.nl

foto start bouw Oudhollands wonen