Gratis energieadvies voor gasloos bouwen

Met ingang van 1 juli 2018 is de nieuwe Wet Versnelling Energietransitie van kracht. Dit houdt in dat het niet meer toegestaan is om een woning met aardgasaansluiting te bouwen. Om u wegwijs te maken in deze nieuwe situatie biedt de gemeente Leek u gratis energieadvies, een subsidie voor zeer energiezuinige nieuwbouw en voorlichting in aardgasloos (ver)bouwen.

Heb jij vragen over gasloos bouwen? Optanten en kopers van kavels in de gemeente Leek kunnen sinds kort gebruikmaken van gratis (2 keer 1,5 uur) advies door een energieadviseur van Invent om te helpen bij de vragen over het bouwen van een gasloze woning.

Tijdens de gesprekken kan je alles vragen over de bouw van jouw nieuwe duurzame woning, zoals “hoe moet ik mijn huis verwarmen?”, “wat is de beste plaats voor een warmtepomp?” of “hoe bouw ik een Nul op de Meter woning?”. Heb je al tekeningen of andere uitgewerkte plannen, neem die dan mee naar het gesprek. Ook jouw aannemer of architect is van harte welkom.

De adviesgesprekken worden de rest van het jaar nog aangeboden, zodat je zelf kan kiezen op welk moment je gebruik wilt maken van de twee adviesgesprekken. De gesprekken van twee keer anderhalf uur zijn op kosten van de gemeente. Aanmelden kan via annegeluk@leek.nl