Wonen in Leek

Landgoed Nienoord

Het landgoed Nienoord in Leek herbergt een schitterende borg, een schelpengrot en Museum Nienoord, een rijtuigmuseum met een verrassende tuin. Op de borg kunnen huwelijken gesloten worden. In het Grand Café Borg Nienoord kunt u terecht voor een kopje koffie of een lunch en op afspraak ook voor feesten en partijen. Ook is er een familiepretpark en een subtropisch zwemkasteel.

In de naaste omgeving van Leek en het landgoed zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Op het landgoed zelf ligt de Landgoedcamping Nienoord. Ook kunt u eten in de Pannenkoekenburcht Nienoord of Gasterij Inkies Midwolde. In de bossen kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Het Leekstermeer ligt in de directe nabijheid.

Ook de kerk van Midwolde is een bezoekje waard. De Van Ewsums en de latere heren van Nienoord hebben altijd de Midwolder kerk als de kerk van Nienoord beschouwd. De kerk is beroemd geworden door het praalgraf van Anna van Ewsum, gebeeldhouwd door Rombout Verhulst. Het marmeren graf is in opdracht van Anna van Ewsum gemaakt nadat haar eerste echtgenoot, Carel Hieronymus von lnn und Kniphausen, was overleden.
Al deze attracties trekken elk jaar zo’n 350.000 bezoekers uit heel Nederland en het buitenland.