Ontdek Oostwold: dorps wonen naast de stad

dorp oostwoldOostwold is het best bewaarde nieuwbouwgeheim van Groningen. 9 kilometer ten westen van de stad vindt u dit kindvriendelijke dorp met volop voorzieningen. De gemeente Leek heeft er enkele mooie grote kavels in de aanbieding vanaf € 100,- per m², inclusief BTW, waarop u uw droomhuis kunt bouwen met ruime tuin. Naast particuliere kavels wordt in dit dorp binnenkort ook een aantal rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen aangeboden.

Actief dorp met veel voorzieningen

Bent u een liefhebber van een actief verenigingsleven en saamhorigheidsgevoel? Dan is wonen is het dorpje Oostwold misschien iets voor u. Oostwold is een sfeervol dorp in de gemeente Leek met 650 inwoners dat ten noorden van de A7 en het Leekstermeer ligt. Het dorp heeft diverse faciliteiten zoals een zwembad, manege, restaurant, en multifunctioneel centrum met onder andere kinderopvang, basisschool, een café, diverse sportvoorzieningen en een coöperatieve supermarkt. Deze supermarkt is opgezet door de dorpsbewoners en wordt gerund door vrijwilligers, een mooi voorbeeld van de sfeer in het dorp.

Dorps wonen naast de stad

Het dorp Oostwold ligt nabij het Leekstermeer (met vaarverbinding) en aan de A7. Wilt u af en toe de stad Groningen opzoeken, dan is Oostwold een goede uitvalsbasis. Het dorp is slechts 9 kilometer verwijderd van de Grote Markt. Daarnaast kunt u ook prima winkelen in Leek met vernieuwd winkelcentrum en grootwinkelplein waar u gratis kunt parkeren.

Leekster erfpacht

De Leekster erfpachtregeling is een groot succes! Hierdoor is het ook mogelijk om de grond bij de woning in erfpacht te nemen in plaats van te kopen. De Leekster erfpachtvariant heeft aantrekkelijke voorwaarden waardoor de maandelijkse woonlasten lager liggen dan bij koop. De erfpachtcanon is voor een lange periode duidelijk. Dit biedt voldoende zekerheid voor een bank om een hypotheek te kunnen verstrekken over de koopsom van de woning zelf. Daarnaast kunt u elk jaar besluiten om de kavel alsnog te kopen. Lees meer over Leekster erfpacht.

Nieuwbouwbeurs op 2 april

Nieuwsgierig geworden? Bezoek op zaterdag 2 april 2016 tussen 11.00 en 14.00 uur de nieuwbouwbeurs in de hal van het gemeentehuis in Leek. Hier vindt u alle informatie over het actuele kavelaanbod, de projecten die in verkoop zijn en hypotheekinformatie. Nieuwbouw, zowel in Leek als in Oostwold en Zevenhuizen, wordt er gepresenteerd. De toegang is gratis.