Wonen in Leek

Oostindie

Er is voor Oostindie een speciale website met alle actuele informatie

Ruim en groen wonen in Oostindie

De nieuwbouwwijk Oostindie is een ruime, groene en waterrijke wijk aan de zuidkant van Leek. Hier komen ongeveer 1.100 koop- en huurwoningen in alle prijsklassen. Er is bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Er staan nu ruim 430 woningen, dus de sfeer van Oostindie kunt u al proeven.

Versnelling in De Hoven

De nieuwste fase in de wijk Oostindie heet De Hoven.  Het gebied krijgt een Drentse uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. De Hoven is zee rruim van opzet en alle kavels hebben extra grote tuinen. De aanleg van de eerste fase van De Hoven is medio 2017 gestart. Begin 2018 is Fase 2A ontwikkeld met diverse projectwoningen. Particuliere bouwkavels zitten weer in Fase 2B. Ook komen dan weer nieuwe projectwoningen. Vanaf Fase 2A worden de woningen niet meer op aardgas aangesloten. U kunt zich nu alvast inschrijven als belangstellende voor een bouwkavel.

Ruim aanbod voorzieningen

Naast woningbouw is er een brede school met openbaar en christelijk basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal. Daar tegenover liggen de voetbalvelden van VEV ’67. Verder zijn er verschillende parken en veel speelterreinen voor alle leeftijden. Winkels, voortgezet onderwijs en overige sportvoorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. Bovendien heeft Oostindie met Q-link lijn 3 een snelle busverbinding naar de stad Groningen. De bewoners van de wijk hebben zich verenigd in de actieve wijk- en belangenvereniging BRAVO!

Plattegrond Oostindie
Plattegrond De Hoven
Stedenbouwkundig plan Oostindie – De Hoven