Wonen in Leek

Oostindie

Ruim en groen wonen in Oostindie

De nieuwbouwwijk Oostindie is een ruime, groene en waterrijke wijk aan de zuidkant van Leek. Hier komen ongeveer 1.100 koop- en huurwoningen in alle prijsklassen. Er is bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Er staan nu ruim 430 woningen, dus de sfeer van Oostindie kunt u al proeven.

de hoven fase 1 en 2a

De Hoven Fase 1 en 2A

Versnelling in De Hoven

De wijk Oostindie gaat de komende jaren uitbreiden met De Hoven.  Het gebied krijgt een Drentse uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. De Hoven is zeer ruim van opzet en alle kavels hebben extra grote tuinen. De aanleg van de eerste fase van De Hoven is medio 2017 gestart. De kavels zijn in december 2017 bouwrijp opgeleverd. Omdat Fase 1 snel is verkocht, is besloten een deel van Fase 2 te versnellen. Begin 2018 wordt Fase 2A ontwikkeld. Hier komen diverse projectwoningen maar geen particuliere bouwkavels. In het voorjaar van 2018 wordt het nieuwe woningaanbod gepresenteerd. Vanaf Fase 2A worden de woningen niet meer op aardgas aangesloten. U kunt zich nu alvast inschrijven als belangstellende voor een bouwkavel.

Ruim aanbod voorzieningen

Naast woningbouw is er een brede school met openbaar en christelijk basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal. Daar tegenover liggen de voetbalvelden van VEV ’67. Verder zijn er verschillende parken en veel speelterreinen voor alle leeftijden. Winkels, voortgezet onderwijs en overige sportvoorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. Bovendien heeft Oostindie met Q-link lijn 3 een snelle busverbinding naar de stad Groningen. De bewoners van de wijk hebben zich verenigd in de actieve wijk- en belangenvereniging BRAVO!

 

Plattegrond Oostindie

Plattegrond De Hoven

Stedenbouwkundig plan Oostindie – De Hoven